26 Kasım 2010 Cuma

ISPANAK KÖKÜ KAVURMASI


ISPANAK KÖKÜ KAVURMASI
Biliyorum kurban bayramının hemen ardından böyle bir yemek tuhaf olacak ama uzun zamandır yemeklerin fotoğrafını çekemiyorum bu yüzden elimde de pek tarifim yok,hep et yemek de malum dokunur diyee size sebzeli bir tarif yayınladım.
Ispanak kökleri güzelce ayıklanır yıkanır (hatta yıkanmaktan kendilerinmden geçerler :) o kadar çok yıkanırlar ) tavaya çok az sıvı yağ ve doğranmış soğan ve sarımsak konulur ve pembeleşinceye kadar kavrulur üzerine suyu süzülmüş ıspanak kökleri ilave edilir .Ben fazla pişirmedim malum vitamini kaçmasın diye :) Afiyet olsun..

3 yorum:

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Fazla et sevmeyip, sebze seven benim için harika.
Sevgiyle kal.

KEYFESEYRAN dedi ki...

Eline sağlık kurbandan sonra bence en güzel giden tarif çok severim sevgiler iyi hafta sonları canım

susamcorekotu dedi ki...

çok iyi etmişsin sebze meyve ağırlıklı beslenmek en doğrusu, maalesef sende biliyorsun ki hastanelerde fazla et tüketip felç olan tansiyonu yükselen insanlar dolu,biz sebzeye daha çok düşkünüz yemeğn çok güzel amma! yoğurdu eksik kalmış:))) yoğurdun üstüne de pul biber mmmmmmm
selam ve dua ile A.E.O