6 Kasım 2010 Cumartesi

YUFKA TİRİDİ






Bizim yörede eskiden düğünlerde yufka tiridi yapılırdı,ama artık eskisi gibi pek yapan yok genellikle pide tiridi yapılıyor.
Biz de evde zaman zaman yufka tiridi yapıp yiyiyoruz,yemesi çok hafif ve lezzetli bir yemektir.İlk fotoğraf yazın komşularla toplanıp yaptığımız kuru yufka,tabağımızın büyüklüğüne göre iri şekilde parçalanır ve üzerine haşlanmış tavuk etleri konulur.Ayrı bir kapta tavuk suyu kaynatılır (eğer tavuk suyu çok yağlı ise sulandırılır) ve yufkaların üzerine dökülür çok fazla sulu bırkmamaya dikkat edilir ve sıcak sıcak yenilir,üzerine arzuya göre karabiber serpilir..Afiyet olsun.yufka tiridi yemeye bekliyoruz.. :)

5 yorum:

susamcorekotuFeriha dedi ki...

bu tiriti ilk kez 30 yıl önce:)))dursunbey'de arkadaşın düğününde yemiştim,çok değişik gelmişti:) nurhan ablalar da kuzu eti ile yaparlardı hey gidi günler hey vakti gelen gidiyor:))
hepinizin elinize sağlık,afiyet şifa olsun

ahsen58 dedi ki...

çok değişik bir yemek tarifi hiç görmemiştim ellerine sağlık canım

Bulbulunyeri dedi ki...

Tatlım,
bayramda olmadığım için şimdiden bayramın kutlu olsun diyorum.
Sevgiyle kal.

Cihan dedi ki...

bizim yörede de kırmızı etle yapılanı bilinir. nerde o eski düğün yemekleri...

Adsız dedi ki...

bende balıkesir dursunbeyliyim ve düğünlerde hala azda olsa yapılır.şimdilerde genellikle pide tiridi yapılır.