18 Şubat 2010 Perşembe

PİLELİ BAKLAVA





PİLELİ BAKLAVA

Bayramlarımızın vazgeçilmezlerinden biri de baklava olsa gerek..Bu geleneksel tatlının bir çok çeşitleri yapılmakta işte bu tarifte onlardan sadece biri.Adını ben koydum pileli baklavaJ

1 su bardağı süt,yarım limonun suyu,1 tatlı kaşığı kadar sirke,yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ,1 paket kabartma tozu,bir fiske tuz ve alabildiği kadar un..sert bir hamur olmayacak.
Hamur nişasta ve un karışımıyla oklava yardımıyla ince ince açılır en son oklavada sarılıyken iki kenarından ortaya doğru çok sıkmadan büzülür ve serilir,kısa bir süre bekletilir,kurumadan çekilmiş ceviz serilir ve rulo sarılır eşit uzunluklarda kesilerek tepsiye dizilir.Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışı dökülür ve fırında kızartılır.Tatlı soğuk şerbeti ılık olacak şerbetin tarifini de en kısa zamanda yazacağım..Az sonra..

(tatlı yemeye buyurun )

8 yorum:

ALEYNA dedi ki...

merhabalar.ilk yorumu ben yazıyorum galiba.çok güzel bir sayfa hazırlamışsınız.hayret ilk kez gördüm daha sık görüşmek üzere.ellerinize sağlık.

CAHİDE dedi ki...

Çok güzel bir baklava olmuş.Ellerin dert görmesin...

susamcorekotu dedi ki...

pileli büzgülü nervürlü:)) ne güzelmiş adı eline sağlık yalnız tatlının yanındaki sütmü yoğurtmu nedir

sugibi dedi ki...

SEVGİLİ ALEYNA; HOŞGELDİNİZ ÇOK MEMNUN OLDUM,TEŞEKKÜRLER,İNŞAALAH BUNDAN SONRA DAHA SIK GÖRÜŞÜRÜZ.

sugibi dedi ki...

SEVGİLİ CAHİDE; GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM,TABİ ANNEMİN VE KOMŞULARIN DA ELLERİNE SAĞLIK DİYEYİM :)

sugibi dedi ki...

SEVGİLİ SUSAMCOREKOTU; PİLELİ BAKLAVA,ÜTÜSÜZ BAKLAVA İSİMLERİ ÇOK DEĞİŞİK,YANINDA DA BAYRAMLARIN VAZGEÇİLMEZ TATLILARINDAN SÜTLAÇ VAR,BUYURUN GELİN BERABER YİYELİM.

Adsız dedi ki...

SIR, PLS SEND ME THIS VIDEO THROUGH EMAIL IDEALLY. PRESENTLY I AM NOT ABLE TO SEE ON INTERNET SITE.


my webpage :: xerox phaser 8560

Adsız dedi ki...

Thanks functioned very first time!

Here is my web-site - xerox phaser 8560 maintenance kit - www.canface.com -