26 Ocak 2010 Salı

SOĞAN ÇORBASI




SOĞAN ÇORBASI

Bu çorbayı ilk kez sevgili susamcorekotu’nda gördüm ve tadına baktım ,çok hoşuma gitti hemen denemek istedim.Ölçüleri yarıya indirerek evdekilerin beğenisine sundum.Beğendiklerini söylediler.Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde tam bir antibiyotik deposu gibi..Herkese tavsiye ederim.


1 orta boy soğan küçük küçük doğranır ve tencereye az sıvı yağ ve çok az tereyeğı ile kavrulmaya başlanır,soğanlar sararmaya başlayınca içine bir yemek kaşığı un ilave edilir ve biraz daha kavrulur,1,5 su bardağı sıcak su ilave edilerek,yarım bulyon atılır.Ayrı bir kapta yarım bardak süt ve bir yumurtanın sarısı çırpılarak kaynayan karışıma ilave edilir.Çorbayı el blendırından geçirip tuz yerine sebzeli çeşni ilavesi ile lezzetine lezzet katılır.
Serviste üzerine tereyağını kızdırıp kırmızı pul biber karışımından dökülür.Afiyet olsun.Çok güzel bir çorba,sevgili susamcorekotu’na çooook teşekkür ediyorum.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

oooo soğan çorbası ne kadar şifalı
ama ağır kokusu olmuyormu
sündüs

Adsız dedi ki...

oooo soğan çorbası ne kadar şifalı
ama ağır kokusu olmuyormu
sündüs

Adsız dedi ki...

oooo soğan çorbası ne kadar şifalı
ama ağır kokusu olmuyormu
sündüs

Çalışkan Arı dedi ki...

ben Erzurum Ayran aşı8 ben çorbasını Aylin çorbası olarak bu gece yazcam) yaparken bayılıyorum kokusuna.Galiba bu da süperdir. Denerim valla.
İkinizinde eline sağlık....