4 Mart 2010 Perşembe

VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ





VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ

Muhallebisi için:
2,5 su bardağı süt,5 çorba kaşığı şekerle karıştırarak pişirilir,ayrı bir kapta 5 çorba kaşığı pirinç unu az sütle ezilerek kaynayan süte karıştırarak ilave edilir.Muhallebi pişince kaplara boşaltılır ve soğumaya bırakılır.

Vişne sosu için:1,5 su bardağı vişne suyu,1 kaşık şeker,1 çorba kaşığı mısır nişastası,1 çorba kaşığı buğday nişastası ve yarım su bardağı kadar vişne püresi pişirilerek soğumaya bırakılır ve muhallebinin üzerine dökülür..

Vişne sosu tarifini sevgili susamcorekotu’ndan aldım,bir çok yerde kullanılabilecek bir tarif kazanmış oldum, herkese tavsiye ederim..susamcorekotu’na çoook teşekkür ediyorum.. Allah razı olsun.





Hiç yorum yok: