14 Şubat 2010 Pazar

ELMA TATLISI




ELMA TATLISI

Çok hoş,lezzetli ve hafif bir tatlı herkese tavsiye ederim.

Kişi sayısına göre elmalar güzelce soyulup,içleri oyacak yardımıyla çıkarılır.Tencereye elmaların ortasına gelecek kadar su konulup,(evde varsa vişne kompostosu da konulabilir renk veriyor biz de az miktar ilave ettik) elmaların üzerine 1-2 çorba kaşığı kadar toz şeker konulur,şeker miktarı zevke göre değişebilir,arzu ettiğimiz renk için kırmızı gıda boyası(çok az miktarda)koyduk ve birkaç tane de karanfil attık.Elmalar çok çabuk piştiği için fazla ocakta tutmadık,yoksa parçalanabilir.Başka tabağa alıp soğumaya bıraktık.
Ayrı bir kapta ceviz,tarçın ve çok az toz şekeri karıştırıp,soğuyan elmalarımızın içine bu karışımdan koyduk.Üzerine isteğe göre kaymak,krem şanti konulabir,biz köpük helva koyduk,çok da lezzetli bir tatlı oldu ve afiyetle yedik,bir daha mı yapsak?

Hiç yorum yok: