14 Şubat 2010 Pazar

TIRTIL KURABİYE






TIRTIL KURABİYE

Tırtıl kurabiyeyi bu değişik şekliyle ilk kez susamcorekotu’nda görmüş ve tadına bakma imkanı bulmuştum çok hoşuma gitmişti ve hemen denemek istedim,inşallah beğenirsiniz.

Malzemeler:

2 yumurta, 2kaşık yoğurt, 4 fincan şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, yarım paket margarin, 1 kaşık karbonat, 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edilir.Tırtıl kurabiye yapımında kullanılan kalıpla hamura tırtıl şekli verilerek,tepsiye dizilir.Fazla kızartmadan fırından çıkartılır.
80-100 gr kadar çikolata benmari usulü eritilir ve soğumaya bırakılır.Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyeleri çikolata sosuyla birbirine yapıştırıp,iki ucuna da yine çikolata sosuna batırıp şeker süslemelerinden serpilir

Hiç yorum yok: